نبش قبر فراری F40 / خودرویی بازگشته از دل تاریخ!
این سوپراسپرت در دهه هشتاد میلادی بهعنوان سریعترین خودروهی جهان شناخته میشده است.
فراری جدیدا تصمیمی گرفته است که اگر «انزو»، بنیانگذار این شرکت، از آن مطلع میشد، حتما با اتخاذکننده آن برخورد میکرد. منابع موثقی از این برند ایتالیایی اعلام کردهاند که در آینده شاهد معرفی یک نسخه بهروز از سوپراسپرت F۴۰، آخرین خودروی تولیدشده در زمان حیات انزو فراری، خواهیم بود.
شایعات تاکید میکنند که این خودروی تازه ادامهدهنده راه خانواده آیکونا خواهد بود؛ خانوادهای که هماکنون شامل سه مدل خاص و تولیدمحدود مونزا SP۱، مونزا SP۲ و دیتونا SP۳ میشود. منطق خلق و آفرینش این مدلها بر پایه این مهم بوده که فراری بتواند با تکیه بر المانهای هویتی و طراحی خودروهای گذشته خود، محصولاتی جدید را روانه بازار کند که یادوخاطره آنها را گرامی میدارد و محصولی مدرن اما جاودانه خلق میکند؛ برای همین هم در طراحی دو خودروی مونزا و SP۳ بهترتیب از ۷۵۰ مونزا و ۱۶۶MM دهه و خودروهای پروتوتایپ دهههای ۵۰ و ۶۰ میلادی کمک گرفته شد.
تیراژ تولید دوقلوهای مونزا و SP۳ بهترتیب به ۴۹۹ و ۵۹۹ دستگاه محدود شد تا این خودروهای فوقالعاده لوکس و زیبا با ارقام نجومی ۱.۸ تا ۲.۳ میلیون دلاری بهدست مشتریان مخصوص این برند ایتالیایی برسند. ناگفته نماند که این مدلها با وجود نگهداری از میراث گذشته برند فراری همچنان خودروهایی کاملا جدید محسوب میشوند اما نسخه مدرن F۴۰، زندهکننده یک نام خاطرهانگیز است که میتواند نگاههای بسیاری را به سوی فراری جلب کند؛ بهاینترتیب عجیب نخواهد بود اگر این سوپراسپرت یا ابرخودرو به مرز ۳ میلیون دلار هم نزدیک شود.
البته این نخستینباری نیست که شرکتی اینچنینی، یکی از خودروهای قدیمی خود را زنده میکند! پیش از این هم لامبورگینی با تکیهبر فناوری مدرن، مدل کانتاش را زنده کرد و حاصل تلاشهایش را در تعداد محدود به فروش رساند. خود فراری هم پیشتر با الهام از F۴۰، سوپراسپرت تولیدمحدود و خاص «SP۳۸ دبورا» را تولید کرده بود که بخشی از برنامه خودروهای ویژه این برند به شمار میرفت.
پس از طراحی، مسئله مهم دیگر پیشرانه F۴۰ آینده خواهد بود. فراری چندی پیش بهصورت رسمی اعلام کرد که در آینده نهچندان دور از نخستین محصول برقیاش رونمایی خواهد کرد. برای اطلاع بیشتر از این موضوع، مطلب «فراری برقی؛ چرا برند اصیل ایتالیایی به این مسیر روی آورده است؟» را بخوانید. هر چند بعید نیست که تیم بازاریابی، آن را به یک ابرخودروی برقی تبدیل کند اما اگر مدیران فراری به روند پیشبرد خانواده آیکونا پایبند باشند، احتمالا از پیشرانه درونسوز استفاده خواهند کرد.
اگر موتور این خودرو تماما درونسوز باشد، نشاندهنده حسننیت فراری خواهد بود اما احتمال آن هم وجود دارد که F۴۰ به یک بنر تبلیغاتی تبدیل شود و با قلبی از جنس یک پیشرانه V۸ تویین توربوی هیبریدی به زندگی بازگردد. نظر شما درباره این اسطوره کلاسیک چیست؟ از دید شما، اتخاذ کدام راهحل از سوی ایتالیاییها محتملتر است؟