این خودرو را در ایران ارزان‌تر از امارات بخرید!

بازار خودرو ایران در مقایسه با بازار کشورهای همسایه، شرایط چندان مساعدی ندارد و بیشتر محصولات با چند برابر قیمت کشورهای عربی در ایران به فروش می‌رسند. اما اخیراً خودرویی در بازار ایران خرید و فروش می‌شود که نرخ آن پایین‌تر از بازار امارات است!

این خودرو را در ایران ارزان‌تر از امارات بخرید!

کشور امارات و اغلب کشورهای همسایه با توجه به اینکه صنعت خودروسازی ندارند، مجبور به واردات خودروهای روز جهانی با کمترین تعرفه‌ها هستند. اما این موضوع در ایران به بهانه حمایت از تولیدکنندگان داخلی، رخ نمی‌دهد.

دولت‌های ایران از چند دهه گذشته تاکنون تعرفه‌های واردات خودرو را بالا وضع می‌کنند و همین موضوع باعث اختلاف عجیب قیمت خودروهای وارداتی در بازار ایران نسبت به بازار کشورهای همسایه می‌شود. در سال‌های اخیر هم دولت با ممنوعیت کامل واردات خودروهای سواری باعث شد تا علاوه‌بر کمبود این خودروها در بازار، اختلاف قیمت با کشورهای همسایه به چند برابر برسد.

اما با این وجود، خودرویی در بازار ایران به فروش می‌رسد که قیمت آن کمتر از بازار امارات است. هونگچی EQM۵ هنگام نگارش این گزارش در بازار ایران با قیمت دو میلیارد و ۱۴۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد، این در حالی است که مدل ۲۰۲۲ هونگچی برقی در بازار امارات با ۱۵۵ هزار درهم، معادل دو میلیارد و ۵۲۵ میلیون تومان معامله می‌شود.

دلیل اختلاف قیمت ۴۰۰ میلیون تومانی بازار خودرو ایران و امارات چیست؟

با توجه به اینکه تقریباً تمام خودروهای وارداتی در بازار ایران با نرخ چند برابری نسبت به بازار امارات به فروش می‌رسند، پیدا کردن خودرویی که در ایران به میزان ۳۸۵ میلیون تومان ارزان‌تر از امارات به فروش برسد، کمی عجیب به نظر می‌رسد.

هونگچی یکی از خودروسازان رده بالای چینی به شمار می‌رود که محصولات آن در دسته لوکس طبقه‌بندی می‌شود، اما هونگچی EQM۵، مدل تمام‌برقی این شرکت محسوب می‌شود. بنابراین احتمالاً شرایط خودروهای تمام‌برقی وارداتی در بازار ایران، متفاوت‌تر از خودروهای بنزینی است.

بر اساس تعرفه‌های امسال، تعرفه واردات خودروهای سواری تمام برقی معادل چهار درصد و سود بازرگانی آنها برای خودروهای بین ۲۰ هزار الی ۳۰ هزار یورو و بالاتر از ۳۰ هزار یورو به ترتیب ۱۱ درصد و ۲۶ درصد تعیین شده است.

این در حالی است که سال گذشته تعرفه واردات خودروهای بنزینی به ایران نسبت به حجم موتور بین ۲۰ درصد الی ۱۷۵ درصد تعیین شد. از سوی دیگر با وجود اینکه سود بازرگانی خودرو نیز سال گذشته کاهش یافت، اما برای یک خودروی وارداتی با حجم موتور ۱.۵ لیتر، سود بازرگانی معادل ۵۱ درصد تعیین شده است. بنابراین تعرفه واردات و سود بازرگانی خودروهای بنزینی با حجم ۱.۵ لیتر که بیشترین میزان واردات را به خود اختصاص داده‌اند، روی هم رفته بیش از ۱۴۶ درصد خواهد بود.

بی‌اعتمادی مردم نسبت به خودروهای برقی

موضوع دیگری که در بحث قیمت پایین خودروهای برقی در بازار ایران باید به آن اشاره کرد، این است که مردم اعتمادی به این نوع خودروها ندارند. به عبارتی، اغلب خودروهای برقی که توسط خودروسازان و واردکنندگان داخلی در بازار عرضه می‌شوند، بدون مشتری ماندند و مردم رغبت زیادی به خرید آنها نشان نمی‌دهند.

شاید بتوان دلیل این بی‌اعتمادی را در درجه اول به نبود زیرساخت مناسب این خودروها و در درجه دوم به کمبود برق ربط داد. بر اساس آخرین گزارش‌ها، تعداد ایستگاه‌های شارژ سریع خودروهای برقی در سراسر کشور به ۳۷ عدد می‌رسد که از این تعداد هم تنها ۲۳ ایستگاه فعال در سطح کشور وجود دارد.

این در حالی است که دی ماه ۱۴۰۲، جعفر سالاری‌نسب، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، اعلام کرده بود: چهار هزار و ۳۰۵ جایگاه عرضه سوخت فعال در کشور وجود دارند که در حال خدمت‌رسانی هستند.

از سوی دیگر، علاوه‌بر کمبود جایگاه‌های شارژ سریع، طی سال‌های اخیر در سراسر کشور مشکل کمبود برق نیز وجود دارد. بنابراین تحت این شرایط، دولت چگونه می‌خواهد با کاهش تعرفه‌ها، مردم را به خرید خودروی الکتریکی ترغیب کند؟

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر

  • llll

    ماصنعت خودرو نداریم ما صنعت ارابه مرگ داریم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت روزگار خودرو هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد