شاخ به شاخ غول‌های خودروساز ژاپن با یکدیگر / برنده کدام است؟

در مقاله پیش رو قابلیت اطمینان خودروهای دو برند مطرح ژاپنی یعنی اینفینیتی و لکسوس را با یکدیگر مقایسه می‌کنیم.

شاخ به شاخ غول‌های خودروساز ژاپن با یکدیگر / برنده کدام است؟

معمولاً لکسوس به عنوان مطمئن‌ترین خودروساز لوکس دنیا شناخته می‌شود اما ولوو هم در بین ایمن‌ترین خودروسازان دنیا همواره جایگاه اول را به خود اختصاص می‌دهد هرچند فقط یک جایزه سطح بالای تاپ سیفتی پیک پلاس سال ۲۰۲۴ را به دست آورده است. البته لغزش پیشتازان دنیای خودرو امری رایج محسوب می‌شود و حتی گاها برندهای معتبر نیز در برهه‌ای از زمان جایگاه‌های بالای خود را از دست داده‌اند. اینفینیتی برندی است که به عنوان برند لوکس ساز ژاپنی همواره در پشت سر لکسوس قرار داشته اما آیا از نظر قابلیت اطمینان می‌تواند رقیب هم‌وطن خود را شکست دهد؟

کیفیت و قابلیت اطمینان

لکسوس-1

اگر سه محصول رده‌بالای لکسوس یعنی خودروهای IS، ES و GX را با سه محصول برتر اینفینیتی یعنی QX50، QX60 و QX80 مقایسه کنیم به جزئیات جالبی خواهیم رسید. این خودروها توانسته‌اند بالاترین امتیازهای جی دی پاور از نظر کیفیت و قابلیت اطمینان را به خود اختصاص دهند. با محاسبه میانگین امتیازات خودروهای هر برند می‌توان گفت لکسوس از ۱۰۰ امتیاز به‌طور متوسط ۸۷ امتیاز کسب کرده درحالی‌که این رقم برای اینفینیتی تنها ۷۸ امتیاز بوده است. در همین‌جا مزیت محسوس لکسوس آشکار می‌شود اما باید گفت این برند چندین نسخه از هر خودرو به ویژه مدل‌های هیبریدی را تولید می‌کند؛ اما اینفینیتی سبد محصولات محدودی دارند و تنها ۵ خودرو را می‌توان خریداری کرد. لکسوس از نظر قابلیت اطمینان همواره در رده‌های بالای جداول جی دی پاور قرار دارد و بالاتر از اینفینیتی قرار می‌گیرد.

هزینه‌های نگهداری

اینفینیتی-2

برای تخمین هزینه‌های نگهداری خودروهای اینفینیتی و لکسوس از برخی داده‌های منابع دیگر استفاده کرده‌ایم و با این تفاسیر باید گفت هزینه نگهداری سالانه و ده‌ساله محصولات لکسوس به‌طور تخمینی برابر با ۵۵۱ و ۶۸۷۵ دلار است درحالی‌که این رقم برای خودروهای اینفینیتی به ۶۳۸ و ۱۰۳۵۴ دلار می‌رسد. بازهم اینجا برتری خودروهای لکسوس دیده می‌شود. نکته دیگر اینکه گران‌ترین تعمیرات رایج خودروهای لکسوس به تعویض باتری ولتاژ بالای سیستم هیبریدی با قیمت حدود ۶۵۰۰ دلار مربوط می‌شود. رایج‌ترین و گران‌ترین هزینه تعمیر خودروهای اینفینیتی نیز تعویض کاتالیزور با قیمت حدود ۴۰۰۰ دلار است. با توجه به داده‌ها می‌توان گفت مالکان لکسوس احتمالاً تعمیرات گران‌تری را برای خودروی RX400h خود انجام خواهند داد اما در مجموع هزینه نگهداری خودروهای این برند کمتر است.

لکسوس-2

گفته می‌شود G37 مشکل‌سازترین خودروی اینفینیتی است و در رده دوم هم QX60 قرار می‌گیرد. خرابی گیربکس این خودرو هزینه تعمیر حدود ۷ هزار دلاری دارد درحالی‌که در خودروی Q60 نیز خرابی پیشرانه با هزینه تعمیر ۱۴ هزار دلار گزارش شده است. مشکل‌سازترین محصول لکسوس نیز RX350 است هرچند مشکلات آن خیلی نگران کننده نیستند. برای مثال ترک داشبورد این خودرو هزینه ۹۰۰ دلاری دارد. در بحث فراخوان‌ها لکسوس بهتر عمل کرده و معمولاً هزینه‌های تعمیراتی کمتری دارد و مالکان نیز کمتر به تعمیرگاه‌ها و نمایندگی‌ها مراجعه می‌کنند.

لکسوس-3

زمانی که خودروساز دیگری را با لکسوس و به ویژه در زمینه قابلیت اطمینان مقایسه می‌کنید، باید دنبال این موضوع باشید که آن برند پس از لکسوس در چه رتبه‌ای قرار می‌گیرد چراکه لکسوس همواره جزو مطمئن‌ترین برندهای لوکس دنیاست. در حال حاضر اینفینیتی جایگاهی بین ۲۰ برند مطمئن جی دی پاور در سال ۲۰۲۴ ندارد و در هر ۱۰۰ خودروی آن ۲۱۹ مشکل دیده می‌شود درحالی‌که این رقم برای لکسوس ۱۳۵ مشکل به ازای هر ۱۰۰ خودروست؛ اما نباید فکر کرد که اینفینیتی برندی غیر قابل اطمینان است چراکه متوسط تعداد مشکلات ۱۰۰ خودرو در سال ۲۰۲۴ رقم ۱۹۰ بوده و اینفینیتی نیز خیلی با این عدد فاصله ندارد. بخشی از مشکلات این شرکت به سبد محصولات محدودش مربوط می‌شود. اگر یکی از پنج محصول فعلی اینفینیتی رتبه‌بندی کیفیت و قابل اطمینان ضعیفی در مطالعه جی دی پاور داشته باشد به معنی سهم ۲۰ درصدی از کل امتیازات این برند خواهد بود و رتبه آن را به شدت کاهش خواهد داد.

اینفینیتی-3

با این تفاسیر نباید انتظار داشت اینفینیتی به این زودی‌ها لکسوس را از نظر قابلیت اطمینان شکست دهد. در حقیقت بهتر است روی تک‌تک محصولات این خودروساز ژاپنی تمرکز داشته باشیم تا به نتیجه بهتری برسیم. برای مثال QX80 حتی یک‌بار هم فراخوان نشده و امتیاز کیفیت و قابلیت اطمینان آن در سال ۲۰۲۴ بهتر از تمامی محصولات لکسوس بوده است.

 

منبع: پدال

ویدیوهای پیشنهادی

ارسال نظر