این شما و این بهترین خودروهای نظامی روسیه!
سری خودروهای تایفون در روسیه که توسط چندین شرکت نامی تولید میشود خودروهای ضد مین(امرپ) ساخته شده برای عملیاتهای مرزی و نظامی هستند.
این سری خودروها در دهه گذشته به هدف پر کردن خلا نبود چنین خودروهای به شکل سنتی در روسیه طراحی شد و در چندین طرح و شکل مختلف ساخته شد. روسیه در سال ۲۰۱۰ طی برناههای برای بروز رسانی ارتش به دنبال امرپ رفت. امرپ به خودروی گفته میشود که از سرنشینان خود در برابر مهمات سلاحهای تهاجمی و انفجار مینها تا وزن خاصی حفاظت میکند. نخستین سری خودرو تایفون در سال ۲۰۱۱ میلادی امده شد.
تمامی اعضای این خانواده دارای کفی v شکل برای مهار موج انفجار مینها در زیر بدنه هستند و زره انها تا مسلسل سنگین کالیبر ۱۲.۷ م م و برخی مدلهای تا ۱۴.۵ م م مقاومت دارد و همگی از بدنه با مواد کامپوزیت ترکیب شامل فولاد و سرامیک استفاده میکند. اکثرا اعضای این خانواده میتوانند انفجار یک مین و یا یک بسته مواد انفجاری تا۸ کیلو تی ان تی را دفع کنند.اکثر مدلهای دارای پورت اتش از درون خودرو است که به خده اجازه شلیک از درون خودرو به سمت بیرون میدهد و دارای دوربین نمایش برای نمایش وضعیت بیرونی خودرو برای خدمه است. تمام مدلها را میتوان به برجکهای ریموت کنترل روی سقف کابین راننده مجهز کرد که دارای یک سیستم ریمت کنترل میباشد که از یک مسلسل ۷.۶۲ م م و یا ۱۲.۷ م م و یا مسلسل سنگین ۱۴.۵ م م استفاده میکنند.در تمامی مدل از جمله ملهای شش چرخ فرمان به چرخ جلو وصل است و تمام مدلها از گیربوکس خودکار بهره میبرد.تمامی اعضای این خانواده در۸۵ درصد قطعات با هم یکسان هستند.
تایفون-کا کاماز ۶۳۹۶۸
یک کامیون ضد مین شش چرخ که قدرت موتور به هر شش چرخ منتقل میشود دارای وزن ۲۲.۵ تن که دارای بدنه زره پوش شده با فولاد و سرامیک دارای زره ماژولار قابل تعویض است. این کامیون از یک موتور دیزل ۴۵۰ اسب بخاری Kamaz ۷۴۰.۳۵۴-۴۵۰ V۸ بهره میبرد که میتوان این کامیون را به سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت نیز برساند. کامیون در بخش حمل سرباز میتواند تا ۱۶ سرباز را حمل کند و در هر سمت داری دو پنچره ضد گلوله است با شیشههای با ۷۰ درصد شفافیت که روی دو ردیف صندلی با قدرت جذب ظربه(در هر سمت ۸ صندلی) قرار میگیرند و از یک سکوی شیب داردر قسمت عقب کامیون وارد ان میشوند که حکم درب عقب خودرو را نیز دارد. ۶۳۹۶۸ را میتواند روی سقف اتاق راننده به یک سیستم تسلیحاتی ریموت کنترل با مسلسل ۷.۶۲ م م و یا ۱۲.۷ م م و یا ۱۴.۵ م م تجهیز کر که افسر اسلحه از درون خودرو میتواند با ان شلیک کند اگر چه بسیاری از نسخههای تولید فاقد سلاح هستند.این نسخه میتواند تا بمب تا وزن ۸ کیلو تی ان تی را دفع کرده و زره ان در برابر اتش مستقیم مسلسل ۱۴.۵ م م مقاومت در برد بیش از ۲۰۰ متری را دارد.۵ دوربین دید ۳۶۰ درجه به کاربر این خودرو میدهد.خودرو دارای ۳ خدمه است و روی سقف بخش سربازان نیز شش دریچه برای بیرون امدن انها به بیرون است.
تایفون کا کاماز ۵۳۹۴۹
نسخه دیگری از خودرو تایفون دارای چهار چرخ که قدرت موتور به هر چهار چرخ منتقل شده و به عنوان یک خودروی تاکتیکی از ان استفاده میشود. این نسخه نیز نسخه امرپ با وزن ۱۳ تن است و دارای چهار درب برای سوار و پیاده شدن است و میتواند تا هشت سرباز را درون خود حمل کند و البته روی سقف خود نیز دارای دریچه برای بیرون امدن سرباز است و در بخش عقب نیز برخی نسخهها دارای یک درب پلهای کوچک هستند. وزن کامل این مدل ۱۳۷۰۰ کیلوگرم است و میتواند تا ۲ تن بار را حمل بکند.این نسخه نیز مانند نسخه ۶ چرخ توان نصب یک سیستم تسلیحاتی روی برجک با توان حمل مسلسل ۱۲.۷ م م و یا ۱۴.۵ م م را به شکل ریموت کنترل دارد و زره ان تا کالیبر ۱۴.۵ م م و بدنه ان تا انفجار یک مین ۸ کیلوگرمی مقاومت داردو خودرو از یک موتور دیزل ۳۵۰ اسب بخاره بهره میبرد که خودرو را تا سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرساند.همچنین این مدل دارای یک سیستم تعلیق هیدرولیک با توان کم کردن و یا افزایش ارتفاع خودرو است.روسیه یک نسخه از این مدل را با نام تایفون VDV را توسعه داده که دارای یک برجک ریموت کنترل مجهز به توپ۳۰ م م است که روی نفربر بیام پی۲ نصب شده و البته برجک دارای یک مسلسل ۷.۶۲ م م نیز است..این نسخه برای پشتیبانی از پیاده نظام ساخته شده و طی تمرینات با چتر از ایلیوشین۷۶ نیز پرتاب شده است.
نسخه دیگر از این مدل با نام SPATGM نیز نشاخته میشود دارای هشت موشک ضد تانک هدایت لیزری کورنت روی خودرو است. این نسخه توان حمل سرباز ندارد ولی دارای یک محل قرار گیری اپراتور شلیک موشک درون خود است و با واسطه اینکه هشت موشک کورنت در واقع روی دو لانچر ۴ تایی مجزا با سامانه اتش و هدایت مجزا نصب است میتواند همزان با دو هدف درگیر میشود.
اورال تایفون۶۳۰۹۵ تایفون U
یک کامیون ضد مین که توسط صنایع اورال روسیه ساخته شده جزئی از خانواده تایفون است. این نسخه با نام تایفون اورال ۶۳۰۹۵ و یا تایفون یو شناخته میشود که شامل یک خودروی شش چرخ میشود که همانند نسخههای قبلی دارای زره با قابلیت مقاومت تا کالیبر ۱۴.۵ م م و مقاومت در برابر یک مین۸ کیلوگرمی است. میتواند تا ۱۶ سرباز را با خود حمل کند که همانند تایفون کا سربازان از یک درب شیب دار که رو به بالا بسته میشود سوار خودرو میشوند و در هر سمت دارای دو پنجره با شیشه ضد گلوله برای شلیک رو به بیرون است و روی محفظه خدمه نیز دو دریچه روی خودرو باز میشود. خودرو از یک موتور دیزل ۴۵۰ اسب بخاریه JAMZ-۵۳۶۷ استفاده میکند که خودرو را به سرعت ۱۰۵ کیلومتر بر ساعت نیز میرسد. وزن خودرو ۲۴ تن است ولی باری تا وزن ۵ تن را نیز میتواند دنبال خود یدک بکشید.این نسخه را نیز میتوان به سیستم تسلیحاتی با مسلسل ۱۲.۷ و یا ۱۴.۵ م م مجهز کرد
کاماز ۶۳۹۶۹
این نسخه جدیدترین عضو این خانواده است که دارای شش چرخ بوده و بیس ان در واقع نسخه تایفون کا سری ۶۳۹۶۸ است که به شکل یک نفربر زرهی سبک ساخته شد و دارای ۲۰ تن وزن است و میتواند تا ده سرباز را حمل کند. این نسخه مانند تمامی مدلهای قبلی است و به عنوان یک امرپ ساخته شده ولی دست کم تاکنون تولید نشده و به نظر میرسد این نسخه نمونه ازمایشی است.این نسخه دارای درب عقب و یک درب در سمت راست خودرو است.