روزگار خودرو گزارش می دهد

قیمت بنزین در کشورهای همسایه چند است؟ / ایران از همه جا ارزان تر!

در این مقاله به مقایسه قیمت بنزین در کشورهای همسایه ایران از کمترین تا بیشترین مقدار به ازای هر لیتر می پردازیم.

قیمت بنزین در کشورهای همسایه چند است؟ / ایران از همه جا ارزان تر!

قیمت بنزین یکی از اساسی‌ترین فاکتورهای حاکمیت دولت هاست. نعمت نفت و در پی آن تولید بنزین در ایران باعث شده تا تقریبا نیمی از خبرهای ما در روزگار خودرو منتهی به قضیه بنزین شود. باید توجه داشت که به دلایل سیاسی و منطقه‌ای و همینطور نفت خیز بودن ایران مسئولان کشور ما از افزایش تدریجی  قیمت بنزین سرباز زدند و تا سال‌ها  قیمت بنزین را ثابت و یا به شدت پایین نگاه داشتند. این سیاست می‌توانست یارانه بر حق دولت به مردم ایران برای بنزین تولیدی داخل باشد. حالا اما با دوباره داغ شدن بحث قدیمی افزایش  قیمت بنزین می‌خواهیم در این مقاله  قیمت فعلی این محصول استراتژیک را در کشورهای همسایه و ایران با هم مقایسه کنیم. لازم به ذکر است که این مقایسه در حالت کمترین به بیشترین میزان  قیمت انجام شده است.

۱.قیمت بنزین در کویت

کویت به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده‌های نفت جهان و دارنده با ارزش‌ترین پول دنیا، قیمتی که برای بنزین عرضه شده در داخل تعیین کرده، درحال‌حاضر مبلغ ۲۸ سنت ( معادل ۲۰ هزار تومان ) به ازای هر یک لیتر است.

۲.قیمت بنزین در ایران

دومین کشور لیست ما کشور خودمان ایران است. ایران با یدک کشیدن نام یک کشور نفت خیز، ذخایر فراوان گازی و معدنی در رتبه دومین کشور با ارزان‌ترین بنزین منطقه غرب آسیاست.  قیمت بنزین درحال‌حاضر مبلغ ۳۰۰۰۰ ریال به ازای هر لیتر است. در واقع دولت این یارانه را در قالب بنزین به مردم می‌دهد.

۳.قیمت بنزین در بحرین

بحرین به عنوان کشوری نوپا که در طی ۳۰ سال اخیر پیشرفت‌های چشمگیری داشته و همچنین از منابع عظیم نفتی و گازی برخوردار است  قیمت بنزین برای عرضه در داخل کشورش را ۳۷ سنت ( معادل ۲۶ هزار تومان ) تعیین کرده است.

۴.قیمت بنزین در مالزی

مالزی نفت ندارد اما مالک یکی از بزرگترین شرکت‌های نفتی دنیا به نام پتروناس است که مقر آن در شهر کوالالامپور قرار دارد. ( صرفا جهت اطلاع دو برج بزرگ کوالالامپور که به برج‌های دوقلو معروفند و نماد این شهر هستند، در واقع مقر اصلی این شرکت هستند.) مالزی بنزین برای داخل کشورش را با  قیمت ۴۶ سنت ( ۳۲ هزار تومان) عرضه می‌کند.

۵.قیمت بنزین در قزاقستان

قزاقستان به عنوان یک کشور نوظهور که به لطف روابط خوب با دنیا تبدیل به یکی از قدرتمندترینت اقتصادهای منطقه شده است با عرضه بنزین ۴۹ سنتی ( ۳۶ هزار تومان) در رتبه ۵ ارزان‌ترین بنزین منطقه قرار می‌گیرد.

۶.قیمت بنزین در قطر

قطر یک کشور کوچک عربی در جنوب خلیج‌فارس است اما همین کشور کوچک و به شدت ثروتمند به جایی رسیده که توانست جام جهانی ۲۰۲۲ را در بالاترین کیفیت ممکن برگزار کند. با وجود ثروت عظیمی که قطر دارد اما بنزین داخلیش را ارزان نمی‌فروشد و با قیمتی در محدوده ۵۲ سنت ( ۳۷۱۰۰ تومان) عرضه می‌کند.

۷.قیمت بنزین در عمان

عمان یک کشور حاشیه خلیج‌فارس با ثباتی مثال زدنی مردمی کهن و غنی با منابع فراوان است. این کشور همچنین دارای دومین پول با ارزش دنیاست و هر یک ریال عمان تقریبا ۴.۵ دلار امریکاست. بله درست شنیدید ریال عمان فوق العاده قدرتمند و با ارزش است. با این وجود دولت و پادشاهی عمان بنزین را با  قیمت ۶۱ سنت ( معادل ۴۳ هزار تومان) به مردم خود عرضه می‌کند.

۸.  قیمت بنزین در عربستان

عربستان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت و قدرت منطقه ای، رقیب مستقیم ایران در همه زمینه‌ها چه سیاسی چه دینی و حتی از بزرگترین رقبای ایران در ورزش خصوصا فوتبال بنزین خود را با  قیمت ۶۲ سنت ( ۴۴۲۰۰ تومان) به مردمش عرضه می‌کند.

۹.قیمت بنزین در آذربایجان

کشور آذربایجان همشایه شمال غرب ایران و یکی از راهبردی‌ترین شرکای ایران در کوریدور قفقاز بنزین مصرفی خود را ۶۵ سنت (معادل ۴۶۴۱۰ تومان) به مردم خود در داخل عرضه می‌کند.

۱۰.  قیمت بنزین در امارات متحده عربی

در بین این ۱۰ کشور همسایه ایران ( البته به غیر از مالزی که استثناست) امارات گران‌ترین بنزین را دارد. امارات و خصوصا شهر دوبی با وجود پیشرفت‌های چشمگیر و مدرنیزه شدن یکی از گران‌ترین و صد البته با کیفیت‌ترین بنزین‌های منطقه را دارد. خاندان آل نهیان از همان ۵۰ سال قبل که دوبی فقط یک شن زار بود به فکر سازندگی افتادند و با تدابیر و وتقسیم ثروت ملی با مردم خود دوبی را به مکان فعلی رساندند.  قیمت بنزین در این شیخ نشین حاشیه خلیج‌فارس ۷۲ سنت ( معادل ۵۱۴۰۰ تومان) است.

سخن پایانی

قیمت بنزین به یک مسئله داغ روز برای مردم ایران و مسئولان تبدیل شده است. گذشته از ضد و نقیض گوییها درباره گران شدن یا نشدن بنزین باید به این مطلب توجه داشت که تنها گران کردن  قیمت حامل‌های انرژی بدو حمایت و اصلاح در ساختار کلی حمل‌ونقل و بازار خودرو کشور می‌تواند گرانی و تورم کمرشکنی را ایجاد کند و به اعتراضات مردمی بیانجامد. حال باید نشست و دید که مسئولان ذیربط آیا صدای کارشناسان این حوزه را خواهند شنید و دست به اصلاحات اساسی خواهند زد یا خیر؟ نظر شما درباره احتمال افزایش  قیمت بنزین چیست؟ نظرتان را با ما در کامنت‌ها به اشتراک بگذارید.

ویدیوهای پیشنهادی

ارسال نظر

  • علی

    باید این رو هم می گفتی تو همین کشورها حداقل 200 میلیون حقوق می گیرن حالا لیتری 30تومن پول بنزین باشه متناسبه با حقوقشونه ، حالا بنظر شما دولت داره به ما یارانه میده یا ما بابت حقوق که باید به تناسب دیگر گشور ها بگیرم داریم به دولت یارانه میدیم ؟