خبر بد درباره افزایش قیمت بنزین!
قیمت بنزین در کویت با توجه به تصمیم این کشور به لغو یارانه سوخت و فروش آن به قیمتهای بینالمللی، با افزایش قریبالوقوع مواجه است. منابع دولتی کویت این اقدام را موجب صرفهجویی مالی دو میلیارددلاری اعلام کردهاند.
القبس کویت به نقل از یک مقام دولتی این کشور آورده است افزایش نرخ بنزین در کویت فقط برای مهاجران اعمال میشود و شهروندان را شامل نمیشود، زیرا بهرهمندی مهاجران و مسافران از بنزین با نرخ پایین غیرمنطقی است درحالیکه تعداد آنها بیش از دوبرابر تعداد شهروندان است.
افزایش نرخ بنزین در کویت هم اکنون در حال بررسی و تعیین تکلیف است تا به زودی به کمیته امور اقتصادی ارائه و به تصویب برسد.
با این حال شورای وزیران کویت در حال بررسی طرحهای مختلف برای لغو یارانه سوخت است، از لغو نسبی که شامل معافیت شهروندان از افزایش نرخ بنزین یا آزادسازی کامل و فروش به قیمتهای بینالمللی و در عوض پرداخت یارانه سوخت به شهروندان کویتی است.
طبق آنچه روزنامه محلی القبس منتشر کرده، دولت کویت قرار است برای جبران افزایشی که اعمال خواهد شد، از شهروندان حمایت مالی کند تا آنها را از تحمل هرگونه افزایش نرخ در امان نگه دارد.
به گزارش وبگاه الطاقه در واشنگتن، برآوردها نشان میدهد که صرفه جویی مالی حاصل از آزادسازی کل و فروش به نرخ جهانی ممکن است به حدود ۶۰۰ میلیون دینار (۱.۹۸ میلیارد دلار) برسد، درحالیکه آزادسازی جزئی ممکن است منجر بهصرفه جویی دهها میلیون دینار در ارزش یارانههای بنزین شود.
علاوه بر دستیابی به صرفهجویی مالی، افزایش نرخ بنزین در کویت باهدف روان شدن بیشتر ترافیک شهری است، زیرا مهاجران ۵۵ درصد از کل تعداد خودروهای موجود در جادهها و خیابانهای داخل کشور را تشکیل میدهند.
قیمت بنزین در کویت هر سه ماه یک بار تعیین میشود؛ این کشور ارزانترین نرخ بنزین در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس را دارا است و در فهرست ارزانترین قیمتهای بنزین در جهان ششمین کشور است.
بر اساس دادههای وبگاه گلوبال پترولیوم رایس، میانگین نرخ هر لیتر بنزین در کویت حدود ۰.۳۴۴ دلار (۳۵ سنت) است یعنی تقریبا یکچهارم نرخ جهانی آن که به یک دلار و ۳۰ سنت میرسد.
جمعیت کویت حدود ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر است که بیش از نیمی از آنها غیر کویتی هستند که در مجموع ۳.۳ میلیون ساکن و ۱.۵ میلیون کویتی دارند.
این خبر در شبکههای مجازی با واکنش اعتراضی ساکنان کویت روبهرو شده و معتقدند گرانی بنزین منجر به افزایش نرخ همه چیز خواهد شد و شهروندان کویتی هم از آن مستثنا نخواهند بود.
برخی کاربران پیشنهاد دادهاند که حداقل قیمتها برای همگان یکسان باشد تا در جایگاههای سوخت عدهای به دنبال سوء استفاده از این تصمیم نباشند و در عوض آن شهروندان هم یک یارانه ماهیانه برای جبران افزایش نرخ دریافت کنند.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده بود که اقتصاد کویت در امسال باتوجهبه کاهش نرخ جهانی نفت، ۱.۴ درصد کاهش یابد.
در بودجه سال مالی جاری در کویت نیز پیشبینی شده که درآمدهای دولت با ۴.۱ درصد کاهش به ۶۱ میلیارد دلار برسد که شامل کاهش ۵.۴ درصدی درآمد نفتی به ۵۳ میلیارد دلار میشود. کسری بودجه این کشور نیز تا ۱۹ میلیارد دلار نیز پیشبینی شده است.
بنا به دلایل ذکر شده، دولت کویت قصد دارد تا ۶.۶ درصد از هزینههای عمومی را کاهش دهد و تصمیم برای افزایش نرخ بنزین بخشی از آن است.